tisdag 26 maj 2015

Utrustning: Hur man packar

Hur packar man? Kan det komma att bli vått? Packa då all utrustning i plastpåsar... Packa så du vet vad allting finns, och se till att det du kommer att behöva först inte ligger begravt i botten. Sovsäcken är antagligen det du behöver sist,varför det är lämligt att lägga den underst.

Tältet bör däremot ligga överst, liksom tung utrustning som radio och liknanden. Det blir lättare att bära om det som är tungt ligger högst upp, men man bör ändå inte packa för högt , i all synnerhet inte om det blåser hårt, eftersom en hög packning är svårare att balancera, och man då får ägna en hel del energi bara åt att hålla sig på benen.

Packa fältköket och tepåsar i en sidoficka, så att det är lätt att komma åt när du rastar. Se till att mat som lätt mosas eller smälter förvaras i lämliga behållare. I varma trakter kan du ta med dig mat som du äter kall tillsammans med varm dryck i stora mängder. Är det kallt bör du se till att ha mycket  fett och socker med dig.

Precis vilken mat det blir bestäms av din egen smak, men du bör se till att den ger dig en balanserad diet med vitaminer, mineraler, fett, protein och kolhydrater.

Ta också med dig i beräkningen i vilken utsträcning du kan tänkas livnära dig av vad du kan få från naturen, och ta med dig extra föråd av sådant som det är mindre troligt att du kan få tag på dit du kommer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar